Här hittar du alla program som finns på Rekarnegymnasiet.
Barn- och fritidsprogrammet
Om du vill arbeta med barn, ungdomar eller vuxna då ska du välja Barn- och fritidsprogrammet! Här får du träna på att utveckla dina ledaregenskaper. Kanske vill du plugga vidare till förskollärare, idrottslärare, polis, personlig tränare eller hälsocoach?
Bygg- och anläggningsprogrammet
En utbildning som leder till ett yrke i bygg- och anläggningsbranschen och du får även möjlighet till högskolebehörighet. Den praktiska delen av ditt lärande gör du på ett företag och efter yrkesexamen har du grundläggande behörighet till Yrkeshögskolan.
Ekonomiprogrammet med hälsa eller idrottsprofil
För dig som vill kombinera ekonomistudier med hälso- eller idrottsprofil har möjlighet att studera på Rekarnegymnasiets Ekonomiprogram. Du kan välja på två inriktningar: Ekonomi eller Juridik.
El- och energiprogrammet
Elteknik utbildar framtidens elektriker. Efter yrkesexamen har du grundläggande behörighet till Yrkeshögskolan och har även möjlighet att bli högskolebehörig.
Fordons- och transportprogrammet
Vi utbildar framtidens chaufförer och mekaniker. Du blir eftertraktad i branschen. Vi har moderna verkstäder och utrustning och här syns du och blir sedd. Efter yrkesexamen har du grundläggande behörighet till Yrkeshögskolan.
Introduktionsprogrammen
Nå dina mål och förbered dig för gymnasiet.
Naturvetenskapsprogrammet med hälsa eller idrottsprofil
Om du vill ha den bredaste behörigheten till högskola och universitet och kombinera den med idrott eller hälsoprofil på Rekarnegymnasiet ska du välja Naturvetenskapsprogrammet.
Samhällsvetenskapsprogrammet
Du, människa och samhället. Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning mot beteendevetenskap är för dig som vill arbeta med människan.
Teknikprogrammet med hälsa eller idrottsprofil
Gillar du teknik och samhällsbyggnad? Vill du kombinera dina studier med idrott eller en hälsoprofil? Då är Teknikprogrammet på Rekarnegymnasiet något för dig!
VVS- och fastighetsprogrammet
VVS- och fastighetsprogrammet är en lärlingsutbildning där en stor del av utbildningen sker i verkliga arbetslivet och du lär dig ett hantverk för livet.