Eskilstuna kommun
Två elever står lutade mot elevskåpen och pratar.

Naturvetenskapsprogrammet med hälsa eller idrottsprofil

Om du vill ha den bredaste behörigheten till högskola och universitet och kombinera den med idrott eller hälsoprofil på Rekarnegymnasiet ska du välja Naturvetenskapsprogrammet.

Du lär dig

Det är en utbildning med högt tempo men förbereder dig på bästa sätt till högskolan eller universitet. Matte, fysik, kemi och biologi är hörnstenar men du kombinerar det med ditt intresse för idrott eller om du bara är intresserad av träning, kost och fysiologi.
Du är förstås studiemotiverad och beredd att satsa på dina studier för att trivas.  

I matematiken får du lära dig att analysera problem och härleda formler. I fysiken läser du om energi, elektricitet och materiens uppbyggnad. I biologin får du lära dig om människan, ekosystemet och genteknik. I kemin läser du om ämnens egenskaper och kemiska reaktioner.

Du kan välja att kombinera dina studier med:

Arbetssätt

Naturvetenskapsprogrammet är i grunden en teoretisk utbildning, men vi jobbar nästan varje dag med laborationer, undersökningar och fältarbeten. Du får själv lösa problem och lära dig dra slutsatser. Ju längre in i utbildningen desto mer självständigt blir arbetet och du får lära dig att ta stort eget ansvar.

Inriktningar som erbjuds

Två elever går och pratar i korridoren.
Två elever går och pratar i korridoren. I bakgrunden står två andra elever och pratar vid elevskåpen.

Efter skolan

Naturvetenskapsprogrammet är det bredaste av alla program och det ger dig behörighet till de allra flesta högskoleutbildningarna. Det är det här programmet du väljer om du väljer att läsa vidare till läkare, apotekare, civilingenjör, advokat eller till och med journalist eller ekonom.

Se mer om Naturvetenskapsprogrammet i en film från Skolverket

Examensmål för Naturvetenskapsprogrammet

Kontakt

Jens Axdorph

Rektor

Telefon:

Anna-Lena Eriksson

Rektor

Telefon:

Beatrice Österberg

Studie- och yrkesvägledare

Telefon:

Uppdaterad: 19 april 2024