Eskilstuna kommun
Två elever står framför en vägg med en elinstallation och diskuterar.

El- och energiprogrammet

Elteknik utbildar framtidens elektriker. Efter yrkesexamen har du grundläggande behörighet till Yrkeshögskolan och har även möjlighet att bli högskolebehörig.

Du lär dig

Elektriker är ett fritt yrke som passar både tjejer och killar och det finns inga krav på att du behöver vara tekniskt kunnig när du börjar programmet. Här får du lära dig att ta ansvar och lösa problem.

För dig som vill kombinera idrott och studier, oavsett vilken idrottslig nivå du befinner dig på.

Du kan välja mellan tre olika alternativ beroende på intresse, ambition och kunskapsnivå:

Arbetssätt

Här blandar vi teori med en stor portion praktik. Utbildningen är knuten till branschens krav, vilket är en kvalitetsstämpel vi är mycket stolta över.

Det ställer även höga krav på dig som elev då du måste ha godkänt i alla ämnen. Vårt program har ett mycket bra rykte. Vi följer våra elevers utveckling och sätter in stödåtgärder om det behövs. Du har goda möjligheter till jobb efter avslutad utbildning.

Mer om utbildningen

Två elever pratar. Den ena håller i en skruvdragare och den andra i en pärm.

Efter skolan

Direkt efter att du klarat din utbildning kan du börja jobba som installationselektriker eller industrielektriker. Många elever jobbar några år och pluggar sen vidare till elingenjörer, eller så väljer de att bli egna företagare. Valmöjligheterna är många och det finns goda förutsättningar att nischa sig inom yrket.

Se mer om El- och energiprogrammet i en film från Skolverket

Examensmål för el- och energiprogrammet

Kontakt

Jens Axdorph

Rektor

Telefon:

Julie Orlov

Studie- och yrkesvägledare. Delprojektledare ESF Ungas Framtid.

Telefon:

Uppdaterad: 11 januari 2024