Eskilstuna kommun

Om Rekarnegymnasiet

Här kan du läsa mer om Rekarnegymnasiet.

Generation Pep

Rekarnegymnasiet började våren 2021 arbeta med Generation Peps digitala stöd Pep Skola. Generation Pep Skola ska hjälpa Rekarnegymnasiet i det systematiska kvalitetsarbetet för att fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor ska bli en naturlig del av skoldagen för alla elever.

Elevråd

Vi är också glada över vårt engagerade elevråd som verkligen för våra elevers talan och som har stort inflytande på vår skola. Här har du som elev stor påverkan på den miljö du arbetar i.

Vi har fräscha och ljusa lokaler anpassade för våra behov. Vi är Eskilstunas största skola med nästan 1 400 elever. Varje program är sin egen del av skolan med egna studiemiljöer och passerkortssystem. Det gör att eleverna får chansen att sätta sin prägel på sin närmaste miljö. Vi kallar det den lilla skolan i den stora. Här har också lärarna sina arbetsrum, nära våra elever för att vara tillgängliga.

Här får alla synas

I mitten av vår skola, dit alla vägar leder, finner du Framgången. Det är en stor och ljus galleria med café och mötesplatser. Precis intill hittar du vårt skolbibliotek. I Framgången hälsar alla på alla och här märks vår Rekarneanda. Framgången använder vi också till uppträden, mässor, tävlingar och utställningar eller när vi har besök av föreläsare.

På Rekarnegymnasiet hittar du engagerade och behöriga lärare som är måna om att alla elever syns och får synas. Eftersom vi är en stor skola har vi också den kompetens som kan behövas i form av kuratorer, stöd- personal och mentorskap.

Starka band med näringslivet

På alla våra program och inriktningar har vi ett väl upparbetat kontaktnät med företagen i regionen.

Om du studerar ett yrkesinriktat program kommer en stor del av din utbildning att vara förlagd till ett företag. Vi har också flera lärlingsutbildningar där samtliga yrkeskurser görs ute på ditt företag.

Entreprenörskap är en viktig del av vårt fokus. Alla elever erbjuds att starta och driva ett företag under ett år inom ramen för Ung Företagsamhet.

Vi lägger också fokus på internationellt samarbete, med både skolor, företag och organisationer. Du får möjlighet att delta i samarbetsprojekt över hela Europa och våra yrkeselever erbjuds praktikplatser i andra länder. I nätverket ingår aktörer i länder såsom Wales, Skottland och Finland.

På Rekarnegymnasiet är vi är stolta över vår skola. Här är det insidan som räknas, något du kommer märka när du kommer till oss.

Rekarnegymnasiet

Telefon:

Öppettider

Receptionens öppettider

Mån-fre 08-09.30, 10-12, 13-14.30

Uppdaterad: 14 november 2023